Klasik koga su zvali nemački Ferrari 400i

Erich Bitter je mali nemački proizvođač automobila i kompanija koja se bavi izgradnjom karoserija, za koju verovatno nikada niste čuli, a jedno od njenih retkih vozila trenutno se nalazi u Holandiji...

Ovaj brend osnovao je Erih Biter tokom 1971. godine i prvi model koji je predstavio bio je proizvodni CD automobil, pokretan motorom kompanije Chevrolet,  sa proizvodnom linijom ispod četiristo primeraka, kreiranih od 1973. do 1979. godine, pre nego što je kompanija Bitter odlučila da se posveti svom drugom vozilu, nazvanom SC, koje danas možete ovde videti.

Baziran na Opel Senator liniji, SC automobil je kreiran između 1979. i 1989. godine. Ovaj posebni primerak predstavlja model iz 1981. godine, koji se nalazi u Holandiji od 2006. godine. Prodavna lista Gallery Aaldering kuće otkriva da je ovaj model potpuno restauriran i prefarban u originalnu Salchi Rosso Rubino boju. Ovaj posebni primerak predstavlja dvadeset i treću jedinicu od svega 488 kreiranih u proizvodnoj seriji.

Za snagu ove serije zadužen je trolitarski inlajn šestocilindraš kompanije Opel, koji je stvarao 177 ks u svoje vreme i dolazio je uparen sa automatskim menjačem.

Unutrašnjost putničke kabine otkriva bež kožne postavke širom prednjih i zadnjih sedišta, panela vrata, transmisionog tunela i upravljača. Tu je takođe i nebo identičnog dizajna, kao i različiti drveni akcenti. Ovaj model je prešao svega 76.000 kilometara, dok njegov enterijer deluje u prilično dobrom stanju, uprkos tome što kožni delovi polako popuštaju i otkrivaju znake starenja.

Bitter SC promeniće vlasnika po ceni od 42.000 evra, što je prilično velika cifra, ali kada je bio nov, ovaj model je stigao na tržište sa istom cenom kao i Ferrari 308, tako da nikada nije bio preterano pristupačno vozilo.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group