Klasični Rolls-Royce legendarnog glumca na aukciji

Čuveni britanski glumac Majkl Kejn možda nije imao vozačku dozvolu, ali to ga nije sprečilo da kupi ovaj prelepi Rolls-Royce Silver Shadow iz 1968. koji je sada na aukciji H&H Classics.

Rolls-Royce Silver Shadow kabriolet sa dvoja vrata iz 1968. godine u vlasništvu legendarnog engleskog glumca Majkla Kejna biće na aukciji od strane H&H Classics sledećeg meseca u Britaniji. I ako je poreklo elegantnog automobila možda njegova definitivna karakteristika, njegova istorija je jednako fascinantna kao i njegov bivši vlasnik.

Legenda kaže da je Rolls-Royce Silver Shadow bio i prvi automobil Majkla Kejna. Prema izvorima, glumac je jednog dana kupio potpuno nov automobil dok je bio na poslu u Londonu.

U to vreme je karijera zvezde bila u usponu, pa nije iznenađujuće što je njegovu pažnju privukao tako glamurozan model. Kejn je možda imao novca za Rolls-Royce, ali mu je nedostajalo nešto jednako bitno: vozačka dozvola. Zato je bio primoran da unajmi šofera da ga vozi po gradu.

Kejn nije dugo zadržao Rolls-Royce Silver Shadow. Prodao ga je Džeku Liču, vlasniku čuvenog Gasworks, restorana koji posećuju kraljevske porodice, poznate ličnosti, pa čak i mafijaši, navodi se na sajtu aukcijske kuće.

Automobil je postao poznat prizor u Čelsiju i ostao je u Ličevom posedu do njegove smrti 2013. Rolls-Royce Silver Shadow je narednu deceniju proveo uglavnom u garažama, iako je za to vreme prošao temeljnu restauraciju koja je uključivala farbanje i popravku motora.

Bivši automobil Majkla Kejna trebalo bi da bude na aukciji u sredu, 15. marta, u Imperijalnom ratnom muzeju u Kembridžširu. Očekuje se da će prelepi kabriolet biti prodat po ceni između 100.000 i 150.000 funti.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group