Klasični Mercedes kao oličenje osamdesetih godina prošlog veka

Svako ko bi na najbolji način poželeo da evocira uspomene na slavnu eru osamdesetih godina prošlog veka, nikako ne bi trebalo da gleda dalje od ovog Mercedes-Benz 500 modela...

Ovaj posebni 500 SEC iz 1984. godine nalazi se u prodaji aukcijske kuće Bonhams u Velikoj Britaniji, u kojoj se nalazi od kada je prvi put registrovan nakon napuštanja fabrike. Ova mašina opremljena je brojnim modifikacijama brenda Lorisner i poseduje potpuno bele finiše.

Listing otkriva da je ova kultna mašina provela dosta vremena odložena u skladištu od 2010. godine i nedavno je kupljena od strane prodavca i potpuno osvežena. U procesu osvežavanja i sređivanja ovog vozila, aukcijska kuća Bonhams je ispolirala karoseriju i potpuno sredila enterijer 500 SEC modela.

Eksterijer poznat kao 737 Classic White i njegova bela boja karoserije nisu savršeni naravno, ali deluje da su u veoma dobrom stanju uzimajući u ozbir godište ovog modela. Predivno komplementirajući beloj boji, ispod rubova se nalaze šesnaestoinčni točkovi, ispraćeni zadnjim i prednjim branicima kompanije Lorinser. Eksterijer takođe poseduje brojne hromirane finiše, dok je automobil postavljen na novi komplet Road Performance guma, koje je dobio početkom ove godine.

U putničkoj kabini moguće je videti kožne presvlake u boji pečurke na panelima vrata, transmisionom tunelu i kontrolnoj tabli. Međutim, ono što najviše odaje vibraciju osamdesetih godina, jesu ekskluzivni detalji od drveta, uklopljeni u okviru modifikacija kompanije Lorinser. Iako je veći deo putničke kabine ostao nepromenjen, automobil je dobio još Kenwood KRC-1022D radio/kasetofon.

Za pokretanje ovog klasika iz S klase sa volanom sa desne strane, zadužen je originalni V8 motor nemačkog brenda, koji je u svoje vreme stvarao 228 ks pri 4.750 rpm, što je bilo sasvim dovoljno kako bi razvio maksimalnu brzinu od 225 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group