Klasični Ferrari Testarossa u unikatnoj nijansi braon boje

Svega se nekoliko modela može smatrati ikoničnijim od Testarossa serije iz 1988. godine, dok će nešto kasnije ovog meseca jedan veoma poseban primerak pojaviti na tržištu...

Naslednik 512 BBi modela predstavljen je na pariskom sajmu automobila Paris Motor Show 1984. godine i od samog starta postao je prava atrakcija dostigavši globalnu slavu kakvu svet ne pamti. Ferrari je kreirao nešto manje od 12.000 primeraka tokom dvanaestogodišnje serijske proizvodnje ove linije, dok ovaj posebni model koji vidite stiže kao 390. jedinica koju je Ferrari kreirao 1988. godine.

Aukcijska kuća RM Sotheby’s ističe da je ova mašina sišla sa fabričke trake marta meseca 1988. godine i finiširana je ekstremno retkom nijansom poznatom kao Marrone Metallizzato. Ovaj automobil je ostao u vlasništvu prvog kupca sve do 2010. godine, kada je postavljen na prodajnu listu i kupljen u februaru, kako bi nalazio se u garaži novog vlasnika sve do septembra 2014. nakon čega ga je kupio Silverstone Motor Cars brend u Njujorku i zatim prodao International Auto Group kompaniji u Floridi.

2015. godine, prelepi Testarossa dobio je Ferrari Classiche sertifikat i osvojio Platinum nagradu na Carvallino Classic XXIV Concours d’Elegance događaju. On je kasnije prodat i uvezen u Meksiko i postavljen na prodajnu listu sa sve servisnom lampom, rezervnim točkom, kompletom alata i 10.639 kilometara na odometru.

Nije samo eksterijer to što ovaj Testarossa model čini istaknutim i unikatnim. Njegov originalni vlasnik se opredelio za putničku kabinu sa sedištima, panelima vrata, stubovima, centralnom konzolom i transmisionim tunelom u koži boje tana, dok je kontrolna tabla finiširana u crnoj boji. RM Sotheby’s nudi ovaj automobil bez rezerve i očekuje da će otići novom vlasniku po ceni koja se može zaustaviti negde od 150.000 do 225.000 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group