Kinez sa automobilom poleteo u nebo nakon što se zakucao u betonski razdelnik

Jedan vozač u Kini bio je više nego srećan da preživi stravičan udes izazvan udaranjem u betonski razdelnik naplatne rampe sa svojim sedan modelom, koji je nakon kontakta poleteo u vazduh i aterirao nazad na tlo...

Ovaj incident se dogodio 24. novembra oko osam sati uveče po lokalnom vremenu i uhvaćen je nadzornim kamerama naplatne rampe. Zastrašujući snimak predstavlja nam sedan model koji se brzo približava naplatnoj rampi Šengjang Dalian autoputa, koji se proteže između Diliana i Šengjanga, dva najveća grada kineske Lioning provincije.

Iz potpuno nepoznatog razloga, vozač se približavao naplatnoj rampi neprimerenom brzinom i umesto da uđe u jednu od traka, on se zakucao direktno u betonski razdelnik. Obli razdelnik predstavljao je perfektnu rampu za automobil, poslavši ga u nebo i nazad na tlo sa visine od najmanje šest metara. Nakon što je proveo u vazduhu neko vreme, automobil se zakucao nazad na asfalt, gde se dočekao direktno na krov.

Lokalni mediji navode da su vatrogasne ekipe stigle na naplatnu rampu oko 20:39 i pronašle vozača u životu nakon sudara. Pošto je automobil sleteo na krov, lokalne vatrogasne ekipe bile su u mogućnosti da sa lakoćom izvuku ovog čoveka iz olupine. Za sada je potpuno nejasno koliko su povrede koje je pretrpeo ozbiljne, ali je sama činjenica da i dalje diše pravo čudo.

Veoma je teško potvrditi da li su razdelnici naplatnih rampi namerno dizajnirani kako bi se ponašali kao rampe, ili se ovde ipak radi o dizajnerskom previdu. Bilo kako bilo, oblik ovih betonskih struktura možda je pomogao vozaču više nego što bi to uradili solidni betonski blokovi, koji bi pri čeonom sudaru bili daleko ubitačniji.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group