Kineski autobus je prevara?

Transit Elevated Bus, koji je dizajniran da pomogne Kini da reši probleme u saobraćaju, je pre nekoliko nedelja pretvoren u stvarnost, ali izveštaji kažu da je verovatno u pitanju prevara...

 

Ovaj autobus je počeo testiranje u gradu Qinhuangdao, koji se nalazi u severno-istočnoj Kini, dva meseca nakon što je prvi put prikazan na 19om sajmu tehnologije u Pekingu. Test koji je izvela Junchuang korporacija je ostavio mnoga pitanja neodgovorenim. 

Prvo, test vožnja, nije simulirala realne uslove u saobraćaju, pošto je TEB putovao celih 300 metara, bez imitiranja uslova kakvi se zatiču svakodnevno na putu. Takođe, niko od nadležnih u gradu nije znao da se test izvodi. 

Ne samo to, ostaje još pitanja kako bi TEB bio operativan, pre svega zbog visine vozila koja mogu da prođu ispod njega. Autobus, to jest, voz, može da pređe preko vozila visine 2,1 metar, dok je limit u Kini 4,2 metra.

Neki mediji u Kini javljaju da je TEB P2P investitorski projekat, koji je napravljen samo sa ciljem da se pokupi novac od investirora, bez realizacije ideje. Kineska vlada je već imala ovakvih slučajeva i nekoliko godina unazad se bore protiv ovih projekata. Takođe, nijedan organ kineske vlasti nije potvrdio povezanost sa ovim projektom, kao što se navodi na zvaničnim kanalima TEB. 

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group