Kina predstavila najbrži autonomni voz na svetu

Kina je verovatno ispred svih nas što se tiče tehnologije. Dokazujući to, zemlja je nedavno pokrenula novi superbrzi voz koji nema vozača. Da, dobro ste pročitali, ovaj voz je bespilotnog tipa i potpuno je autonoman.

Uvedena na vreme za zimske olimpijske igre 2022. godine, brza železnica Jing-Zhang, povezivaće Peking, Ianking i Zhangjiakou i kretaće se zapanjujućom brzinom od 350km na sat!

Brzom vozu trebalo je četiri godine da izradi i on zadovoljava sve moderne i tehnološke standarde. Sadrži vagone sa 5G signalima, bežične dokove za punjenje i inteligentno osvetljenje, zajedno sa sistemom za odlaganje koji je posebno dizajniran da zadovolji potrebe sportista. Voz je opremljen sa dosta prostora za odlaganje zimskih sportskih rekvizita, a takođe sadrži i  „2022 Peking Vinter Olimpics Ekpress“ sistem za prenos Olimpijade uživo, kao i uklonjiva sedišta za sportiste / putnike koji putuju sa invalidskim kolicima tokom zimskih paraolimpijada 2022. godine.

Ako to sve nije bilo dovoljno, pametni voz biće dodatno praćen robotima na stanici koji će pomoći putnicima sa pitanjima, prtljagom i informacijama. Očekuje se da će brza kineska železnička Jing-Zhang dovesti do povećanja efikasnosti putovanja utom delu zemlje, promovisati zimske sportove u Kini, a takođe i ojačati ukupnu ekonomiju zemlje. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group