Kia Stinger želi da bude najbolji model na dva kontinenta

Više slika

Više slika

Kompanija Kia predstavlja proizvođača automobila koji definitivno menja pravila igre industrije koja iz decenije u deceniju prevazilazi sva očekivanja…

Kia je definitivno dobila puno toga sa svojim novim modelom Stinger, koji ne samo da je daleko pristupačniji od BMW 4-Series GC i Audi A5 Sportback automobila, već poseduje i prelep dizajn koji dolazi zajedno sa zadnjom vučom ili pogonom na svim točkovima. Zapravo, ovaj model je toliko dobar da je uspeo da se ustoliči na listama želja svih kupaca i finala izbora automobila godine kako u Evropi tako i Severnoj Americi.

Pored karakteristika koje bi trebalo da ubede potencijalne kupce da se opredele za jedan od najboljih Kia modela jesu McPherson prednji paneli, postavka zadnjeg vešanja sa pet konekcija, električna kontrola amortizera sa aktivnim oprugama na GT varijantama i opcioni pogon na sva četiri točka koji košta dodatnih 1.853 evra.

Cene novog modela Kia Stinger startuju od 27.633 evra u baznoj varijanti, koja je napajana dvolitarskim motorom sa 225 ks, turbo napajanjem i četiri cilindra, koji je uparen sa osmostepenim automatskim menjačem, dok GT verzija startuje sa 33.066 evra i poseduje twin-turbo V6 agregat zapremine 3,3 litara i 365 ks.

Svi zainteresovani će moći da izaberu između dva paketa opreme koji uključuju ove pogonske sklopove nazvane GT1 i GT2, procenjene na 37.195 i 42.207 evra. GT1 dobija šiber, osmoinčni ekran osetljiv na dodir dodatne merače performansi i premijum zvučni sistem, a GT2 varijanta u celokupnu ponudu uključuje napa kožu, ventilaciju prednjih sedišta, sistem pametnog otvaranja i zatvaranja gepeka, diferencijal ograničenog proklizavanja, kočenje u slučaju opasnih situacija, asistenciju prilikom održavanja trake i adaptivnu kontrolu krstarenja.

Kia će svoj model Stinger predstaviti u svim salonima do kraja ove godine, dok je petosed varijanta Sportback automobila trenutno izložena na 2017 Los Angeles Auto Show sajmu automobila, gde će ostati do desetog decembra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group