Kia GT stiže 2016.

Na frankfurtskom auto salonu 2011. je Kia predstavila koncept model GT, a najnovija saznanja kažu da će njegova proizvodna verzija na tržište stići najkasnije 2016. i da će se raditi o sportskom modelu sa pogonom na zadnje točkove. 



Koncept model je pokretao 3,3 V6 motor snage 290 kW, odnosno 395 KS i najvećeg obrtnog momenta od 534 Nm. Sa njim je bio uparen 8-stepeni automatski prenos koji je spomenutu snagu i momenat usmeravao na zadnje točkove. Očekuje se da bi ovaj pogonski sklop trebao da bude prenet i u proizvodnu verziju, a šanse su da će mu se pridružiti još par motora, u zavistnosti od tržišta.

Frankfurtska premijera koncepta daje naznake da će ovaj model biti dostupan i na evropskim tržištima, gde bi trebali da ga pokreću manji turbo benzinski i diesel motori. Dodajmo i da bi konačni dizajn trebao da bude vrlo blizak konceptu, odnosno da će nastaviti sa temom modernog, sportskog i dinamičnog stylinga kakav krasi poslednje Kiine moedle.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group