Kažnjen čovek koji je razbio prozor kako bi spasio kučiće od vrućine

Više slika

Više slika

Svakog leta, desetine smrti pripisuju se roditeljima koji svoju decu ostave u automobilima...

Proizvođači su razvili tehnologiju kako bi redukovali ove rizike, ali stopa smrtnosti u ovim uslovima, ostaje potpuno nepromenjena.

U ovakvim situacijama se ne nalaze samo deca već i ljubimci takođe. Poznavajući sve ove rizike, jedan čovek je nedavno stupio u akciju kako bi spasio dva psa zatvorena u automobilu. Kako novinske agencije iz Ohaja navode, Ričard Hil je napustio svoje radno mesto u prodavnici i uputio se ka ljudima okupljenim oko vozila.

Iako su prolaznici već pozvali policiju nekoliko minuta ranije, Hil je uzeo čekić i razbio prozor automobila. On je rekao publikaciji da veruje kako je njegova akcija opravdana i da se mali štenci nisu uopšte pomerali, podizali ili bilo šta.

Baš kako je čovek polomio prozor, policija je naišla. Oni nisu primetili da su psi bili u trenutnoj opasnosti, jer kako tvrde, šiber na krovu automobila bio je otvoren, dok je prozor na zadnjem delu bio malo otškrinut. Kao rezultat, Hil je optužen za štetu.

Ovde stvari postaju komplikovane. Država Ohajo poseduje zakone koji su dizajnirani kako bi zaštitili ljude koji stupe u tuđe vozilo kako bi spasili decu ili životinje. Uprkos tome, policija tvrdi da bi Hul trebalo da bude kažnjen zbog toga što nije sačekao koji minut više.

Iako je veoma lako raspravljati se i zauzimati stav prema ovoj temi, lokalne novine tvrde da zakon ne nalaže ljudima čekanje do dolaska policije. Umesto toga, sve što je potrebno jeste pozvati policiju i sačekati je, istovremeno proveravajući da li su neka od vrata otvorena i jedino stupiti u vozilo ukoliko je osećaj opasnosti opravdan.

Ovo verovatno nije prvi slučaj u ovakvim situacijama, posebno zbog velikih vrućina širom sveta, ali u ovom slučaju vlasnik je bio odsutan svega 14 minuta. Naravno gospodin koji je razbio prozor nije mogao znati bilo šta od toga, ni kada policija može doći na lokaciju, niti vreme koje je prošlo od kada su psi ostavljeni na visokoj temperaturi u automobilu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group