Karbonski Koenigsegg Jesko uništen u požaru u Grčkoj

$4m Koenigsegg Jesko "Nur" Attack burns down in Athens, Greece
byu/chronos_7734 inThatLookedExpensive

Nadamo se da je vlasnik ovog Jesko modela imao potpuno osiguranje...

Jedan jedinstveni Koenigsegg Jesko Attack zapalio se i potpuno izgoreo u Atini, dok je vlasnik učestvovao u velikoj vožnji kroz zemlju.

Ovaj Jesko je poznat kao Nur Edition, sa potpuno eksponiranom karbonskom karoserijom i nekoliko zlatnih detalja, uključujući prednje krilo, stranice i zadnja krila. Bio je sličan modelu Jesko 'Odin', ali nije imao zlatne čestice u karbonskim vlaknima. Nažalost, sada je samo tužna gomila istopljenog metala i karbonskih vlakana.

Snimci i video zapisi sa lica mesta pokazuju da se švedski hiperautomobil zapalio na autoputu. Nije poznat zvaničan uzrok požara, ali automobil je možda planuo veoma brzo jer je bio potpuno zahvaćen plamenom pre nego što su lokalne vatrogasne ekipe stigle na mesto događaja. YouTube video prikazuje automobil skoro potpuno izgoreo, bez prisutnosti vatrogasaca.

Automobil je učestvovao u '6to6 Motor' turneji kroz Evropu kao jedan od preko 70 drugih sportskih automobila, superautomobila i hiperautomobila. Vlasnik Jesko modela je navodno preuzeo automobil ranije ove godine i platio dodatnih 443.400 dolara za završnu obradu u izloženom karbonu.

Srećom, nema izveštaja o povređenima u požaru. Nadamo se da je automobil bio potpuno osiguran. Međutim, sa svih 125 primeraka Koenigsegg Jesko koji su već prodati, vlasnik će morati da se obrati tržištu polovnjaka ako želi da nabavi još jedan primerak.

Svaki Jesko koji napusti Koenigsegg fabriku ima 5.0-litarski twin-turbo V8 motor koji proizvodi 1.280 KS na običan benzin ili 1.600 KS na E85 gorivo. Ovaj motor prenosi snagu na zadnje točkove putem 9-brzinskog multi-klutch menjača.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SIX2SIX (@6to6motor)

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group