Kao da zaštitite automobil od soli

Kao da zaštitite automobil od soli

So koja se koristi za posipanje puteva može dovesti do pojave korozije i ubrzati proces propadanja vašeg vozila...

Poznato je da so negativno utiče na metal, a pošto se ulice tokom zime obilno posipaju, onda je vrlo važno da vaše vozilo zaštitite od soli, jer ako to ne uradite, rđa će vam se pojaviti na mestima na kojim to ne želite. Zato ćemo vam dati par saveta koji će vam pomoći da zaštitite vaše vozilo tokom zimskih dana.

1.Redovna pranja

Tokom zime, mnogi izbegavaju da peru svoja vozila jer će se automobil vrlo brzo ponovo isprljati, ali tokom zime auto trebate prati više nego leti, baš zbog soli koja ga „jede“. Zato prođite kroz jeftine četke i ne morate detaljno prati vašeg mezimca, dovoljno je da samo višak soli i prljavštine skinete sa farbe, kako se ona ne bi oštetila vremenom.

2. Voskiranje

Posle pranja, vrlo je bitno da vaš auto voskirate. To možete uraditi sami ili platiti nekom da to uradi umesto vas. Vosak stvara nevidljivi omotač oko vašeg vozila i tako štiti farbu, ali i druge delove od štetnog uticaja soli. Voskirajte redovno vaš automobil tokom čitave zime i nećete imati problema.

3. Sredstva za zaštitu trapa

Trap je možda i najrizičniji i najpodložniji negativnom uticaju soli. Zato u prodavnicama auto kozmetike kupite sprejeve koji su namenjeni za zaštitu trapa. Ovi sprejevi su poput crne farbe i njih trebate da prskate u predelu oko točkova, ali i ispod vašeg automobila, kako bi zaštitili sve delove koji su konstantno mokri i sa kojima so stalno dolazi u kontakt. Kada vaš trap zaštitite, onda budite sigurni da će se rđa na vašem automobilu teško pojaviti.

V.P.  

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group