Kanađanin umalo izgubio osiguranje zbog promene standardnog auspuha

Tržište delova za modifikacije automobila predstavlja multimilijarderski posao, ali jedan vozač je nedavno otkrio da čak i mala promena na fabričkom modelu može predstavljati veliki problem...

Kanadska Global News publikacija predstavila je priču o Modasiru Ajobiju koji je zakupio prošlogodišnji Subaru BRZ model i opremio ga tjuniranim izduvnim sistemom. Od kada je zamenio svoje grane, Ajobi je zadržao originalni izduvni segment i planirao je da ga zameni pre nego što automobil vrati.

Sve je išlo kako treba dok BRZ nije potpuno uništen u udesu koji se dogodio marta meseca. Iako Ajobi nije bio optužen za ovaj incident, njegova osiguravajuća kuća odlučila je da je krivica njegova. Pošto ovo nikada nije dobar znak, Desjardins Insurance osiguranje odbilo je da plati oko 35.000 kanadskih dolara potpuno prekidajući svoju polisu sa klijentom. Razlog za ovakav postupak jeste modefikovani auspuh.

Sve ovo zvuči prilično neverovatno, posebno zbog toga što je Ajobi plaćao svoje osiguranje oko 7.200 kanadskih dolara godišnje. Međutim, osiguravajuća kuća je upozorila svoje klijente da će se njihova vozila smatrati modifikovanim ukoliko budu menjana na bilo koji način drugačiji od njihove originalne forme, radi popravljanja ili poboljšanja njihvoih perfromansi, izgleda ili povećanja vrednosti. Svako od korisnika osiguranja ko je planirao bilo kakve modifikacije na svojim modelima, trebalo bi definitivno da kontaktira ovo osiguravajuće društvo kako bi na pravi način definisao novu polisu.

Ovo je striktna politika osiguravajućeg preduzeća i sugeriše da čak i najmanje promene, kao što su vazdušni filteri ili kuke za vuču mogu biti smatrane modifikacijama zbog kojih kompanija može odbiti isplate štete. Na svu sreću, Desjardins Insurance osiguravajuće društvo promenilo je svoje mišljenje i dogovorilo se sa sa klijentom oko isplate štete u celosti.

Naravno, ovo se dogodilo tek nakon što je kompanija kontaktirana od strane medija tako da njeni drugi klijenti možda neće biti iste sreće. Sa svim tim na umu, bitno je dobro čitati papirologiju koja prati polise osiguranja bilo gde da se na svetu nalazite, kako bi glava mogla biti mirna u nekom dužem vremenskom periodu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group