Kamion zbog navigacije tri dana visio sa litice u Kini

U nečemu što može predstavljati najgori mogući slučaj lošeg rada satelitske navigacije, koji je jednog vozača zamalo oterao u provaliju, jedan kamion u Kini izvučen je nakon što je čak tri dana proveo viseći iznad litice...

Snimak koji je obišao svet predstavlja nam traktor šlepera koji visi sa ivice probivši bankinu jednog od onih zastrašujućih kineskih puteva, koji mogu biti užasavajući u Suzuki Jimny modelu, a da i ne pominjemo komercijalni kamion u punoj veličini sa prikolicom.

Na svu sreću, vozač i suvozač koji su bili u ptuničkoj kabini za vreme izletanja uspeli su da izađu iz svega bez ikakvih fizičkih povreda, ali možemo samo zamisliti koliko je čitava situacija na njih ostavila uticaj u psihičkom smislu.

Sudeći prema South China Morning Post publikaciji, vozač je pratio uputstva svoje navigacione aplikacije, ali je na kraju ostao zaglavljen usred uskog planinskog puta. Na fotografijama deluje kao da je kamenje koje se nalazi iznad dovoljno visoko kako bi omogućilo prolaz automobilima ispod, ali nikako nije dovoljno odmaknuto kako bi se provukao šleper. Vozač je zatim pokušao da krene kamionom u rikverc, tokom čega je propao kabinom preko litice.

Sve deluje kao scena iz originalne verzije The Italian Job naslova iz 1969. godine, kada autobus u pratnji Mini Cooper modela i sa tovarom zlata izgubi kontrolu i nagne se preko litice planinskog puta. Ovaj film završava se čuvenom izjavom Majkla Kejna, koji govori svojoj ekipi da se drže i da on ima odlučnu ideju, nakon čega sledi odjavna špica.

Na svu sreću, ovde je neko zapravo imao ideju za izvlačenje kamiona, a ona se zasnivala na šlepanju u rikverc i njegovom vraćanju na put upotrebom građevinske mašinerije nalik Caterpillar modelima. Ono što je manje jasno u čitavoj situaciji jeste to što se dogodilo sa kamionom nakon što je vraćen na asfalt, a već nam je poznato da napred nije mogao i potpuno nam je jasno da ni najbolji vozač na svetu ne bi mogao da spusti ovaj šleper sa prikolicom u rikverc na ovoliko komplikovanoj deonici bez velikih poteškoća.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group