Kako srediti požutele i oksidirane farove

Evo saveta koji će vam pomoći da vratite stari sjaj vašim farovima...

Moderni automobili danas poseduju farove koji se prave od kvalitetne i izdržljive plastike. Međuitm, za razliku do staklenih farova koji su se nekada koristili, plastični farovi nisu otporni na štetno UV zračenje koje emituje sunce i zbog toga vremenom mogu da požute i da oksidiraju.

Međutim, postoji metoda koja će vam pomoći da povratite stari sjaj vašim farovima. Potrebno je da skinete površinski sloj plastike koji je oskidirao i požuteo i kada to uradite, vaši farovi će biti ponovo sjajni i provodni. To ćete uratiti tako što ćete šmirglati farove.

Međutim, morate krenuti sa grubim i proces završiti sa finim šmirglama kako biste postigli prave rezultate.

Far prvo šmirglajte sa šmirglom granulacije 600, pa pređite na 800, 1200, 2000 i 3000 kako biste postigli savršene rezultate. Dok šmirglate sve vreme šmirglu kvasite vodom kako biste postigli najbolje rezultate. Posle šmirglanja, far je potrebno dobro ispolirati kvalitetnom polir pastom kako bi se postigli najbolji efketi, a zatim na kraju far morate prefarbati bezbojnim lakom koji je otporan na UV zrake kako biste sprečili da farovi ponovo požute.

Pogeldajte video klip kako biste bolje videli ovu proceduru sređivanja.

Foto: Cavender Toyota

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group