Kako se stavljaju lanci za sneg

Kako se stavljaju lanci za sneg

Mnogi ne znaju kako da stave lance na svoje pneumatike, iako su oni obavezna zimska oprema...

Srbija je potpuno zavejana snegom i mnogi vozači ne znaju kako da se snađu i kako da oslobode svoje automobile iz snega. Zato je vrlo važno da  u svom automobilu imate lance za točkove koji će vam pomoći da bolje i lakše izađete is snega i da nastavite put ka vašem odredištu.

Lanci za točkove se stavljaju na pogonske točkove i služe da naprave veće trenje između gume i snežne podloge. Ako je sneg previše dubok, lanci će biti ti koji će vam pomoći da se izbavite iz snega i leda. Međutim, problem je što veliki broj ljudi ne zna kako da stavi lance na točkove.

Mi smo odlučili da vam pomognemo i da vam u nekoliko koraka objasnimo kako da to uradite brzo i lagano.

1. Prva stvar koju morate da uradite jeste da lance odmrsite i da otvorene lance postavite na zemlju. Videćete da na jednoj strani postoji sajla koja služi za kačenje.

2. Sajlu postavite iza točka i podignite lanac u vis što je više moguće.

3. Sajlu prikačite tako da se ona nalazi na gazećem delu pneumatika.

4. Sajlu ne puštajte dok ne stavite poprečni lanac koji će sprečiti da lanci spadnu sa točka. Kada to uradite, Lance pomerite tako da oni dođu na gazeću površinu točka.

5. Na kraju lance samo treba da zategnete, za šta postoji poseban alat koji će vam to omogućiti.

Nadamo se da vam lanci nikada neće trebati i da će vaše zimske gume obaviti dobar posao, ali ipak se trudite da lance uvek imate u svom gepeku.

Pogledajte video klip koji će vam pokazati kako se pravilno stavljaju lanci na točkove:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group