Kako se pravilno sedi u automobilu

Evo kako treba da sedite kada upravljate vašim automobilom...

Ovoga puta pokazaćemo vam kako treba da sedite u vašem vozilu i kako treba da pozicionirate vaše sedište, volan, ali i naslon za glavu kako biste bili bolji u vožnji, ali i bezbedniji.

Pre svega, sedište vašeg automobila mora da bude namešteno tako da vam noge budu u blago savijenom položaju. Dakle, kolena moraju da budu blago savijena kada su vam na pedalama. Ako su vam noge potpuno ispružene kada pritiskate pedale, onda to znači da je vaše sedište predaleko i da morate da se približite.

Ruke kada su oslonjene na volan moraju da formiraju ugao od 90 stepeni između podlaktice i nadlaktice. Ako su vam ruke previše ispružene ili savijene, to znači da vaša pozicija nije dobra i da nećete biti efektivni u vožnji.

Volan takođe morate podesiti po visini, tako da kroz gornji otvor volana možete da vidite kontrolnu tablu. Ako volan zaklanja kontrolnu tablu, to znači da njegova pozicija nije dobra.

Na kraju, naslon za glavu mora biti usko pribijen uz vašu glavu, jer ako je previše odvojen od vaše glave, može doći do povrede prilikom sudara ili naglog zaustavljanja.

Pogledajte klip koji će vam demonstrirati kako treba pravilno da se pozicionirate i da sedite u vašem vozilu:

Video:9gag

foto:Research Digest

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group