Kako reparirati ogrebani branik

Ovo je najbolje što možete uraditi ako ne želite da idete kod majstora i dajete veće količine novca...

Gradska “čukanja” i grebanja su svakodnevna stvar kada ste vozač u velikom gradu, naročito ako nemate garažu u kojoj možete čuvati vašeg mezimca. Kada ogrebete branik, popravka istog može biti skupa investicija. Farbanje branika obično se kreće od 50 do 100 evra, a cena ponekad može biti i veća u zavisnosti od oštećenja.

Zato ćemo vam danas pokazati i objasniti kako da branik sami reparirate i ulepšate za manju količinu novca.

Imajte na umu da vaš branik neće moći da izgleda kao nov i da će se rad na njemu videti, ali da će on biti mnogo bolji nego kada ima ogrebotine.

Prva stvar koju treba da uradite jeste da išmirglate deo koji je oštećen. Tako ćete ukloniti staru boju i nečistoće. Zatim uzmite git za plastiku i nanesite ga preko udarene površine, a kasnije ga išmirglajte i vodenom šmirglom, kako biste dobili ravnu i glatku površinu.

Pronađite šifru boje vašeg vozila (obično se šifra nalazi na nalepnici unutar vrata), i uradite boju u auto farbarama koje vam je mogu sipati u bočice spreja. Dobićete boju, kao i završni lak. Sve što dalje treba da uradite jeste da preprskate reparirani branik novom bojom i lakom i on će biti skoro kao nov.

Razlika u boji se može videti, ali to možete smanjiti poliranjem.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group