Kako pravilno ispolirati automobil?

Ovi saveti će vam pomoći da vratite stari sjaj vašem metalnom ljubimcu...

Poliranje je vrlo bitan proces u održavanju automobila, jer uz pomoć poliranja štitite i vraćate stari sjaj automobilu koji toliko volite. Međutim, poliranje u auto salonima može da bude skupo, pa ljudi žele da to urade sami. Poliranje nije neka velika filozofija i bitno je da se samo držite određenih koraka. Ako sve uradite kako treba, vaš automobil će biti savreno ispoliran.

Evo šta treba da uradite:

1. Odaberite odgovarajuću polir pastu.

Polir paste dolaze u različitim oblicima i satavima. U principu se dele na tri osnovne verzije, blagu, srednju i jaku. U zavisnosti od dubine vaših ogrebotina morate se odlučiti za odgovarajuću pastu. Takođe, možete potražiti i paste koje su specijalno napravljene za boju vašeg automobila. Ako imate nedoumice koju pastu da kupite, konsultujte se sa prvom radnjom auto delova.

2. Pranje automobila

Pre nego što počnete sa poliranjem, morate dobro oprati i osušiti vaš automobil.

3. Hladovina

Poliranje nikako ne smete raditi na suncu, jer se polir pasta može osušiti i tako se skoriti na vašem automobilu. Takvu pastu kasnije vrlo teško možete skinuti.

4. Poliranje

Uzmite sunđer za poliranje, nanesite mlao polir paste i počnite sa poliranjem. kružnim pokretima utrljavajte pastu i tako pređite čitav automobil. Ako imate rotacionu mašinu za poliranje, tako ćete samo ubrzati proces.

5. Skidanje polir paste

Uzmite jedan čist mekani peškir i snažnim pokretima skidajte slojeve polir paste. Što jače budete trljali i brisali, tako ćete napraviti veći sjaj na vašem autombilu.

6. Glancanje

Za kraj, uzmite jednu krpu od mikrofibera i još jednom pređite ceo automobil.

Posle ove procedurte, vaš automobil će se sijati kao dijamant.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group