Kako popraviti škripava vrata na automobilu

Ako ste mislili da je rešenje  WD-40, onda ste se prevarili...

Šarke na vratima šesto znaju da posle nekog vremena postanu bučne i škriputave i da stvaraju osećaj kao da je automobil čitav zarđao i da će se iste sekunde raspasti. Ovakvo škripanje zna da bude vrlo iritantno, ali i blamantno, pogotovo kada neko od naših poznanika otvori vrata i ostane u šoku od škripave buke.

Iako se može desiti da šarke na vratima budu toliko loše da se moraju zameniti, ali najčešći uzrok škripe na vratima jeste suvoća šarki koje jednostavno nisu dobro podmazane. Zato je potrebno da na njih stavite odgvarajući lubrikant i da ih tako podmažete.

Mnogi ovaj problem žele da reše tako što stavljaju WD-40 sprej, ali on je odmašćivač, a vama za ovaj slučaj treba podmazivač. Zato je potrebno da kupite silikonski sprej ili litijumsku mast u spreju.

Ovi lubrikanti su dugotrajni, otporni na vodu i neoštećuju gumene komponente pa su savršeni za ovakve slučajeve. Dobro podmažite vrata, otvorite ih i zatvorite nekoliko puta i škripa bi trebalo da nestane.

Pogledajte klip:

 

Foto: Popular Mechanics

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group