Kako otkriti da li je kilometraža na automobilu vraćana

Ovo je najveći problem kod svih onih koji kupuju polovan automobil...

Svi oni koji žele da kupe polovan automobil prvo gledaju koliko je kilometara automobil prešao. Kilometraža govori o tome koliko je automobil koriščen, šta na njemu treba da se menja i generalno utiče na cenu. Međutim, problem se javlja što se odometri koji beleže pređenu kilometražu vrlo lako koriguju, pa prodavci automobila lako mogu da skinu 100 ili 200 hiljada kilometara kao od šale i da vi to ne primetite.

Za sada ne postoji sistem koji vam može sa sigurnošću reći koliko je vaše vozilo prešlo i koji može da utvrdi da li je na automobilu vraćana kilometraža, ali postoje načini da primetite da li je kilometraža na vozilu koju gledate lažna.

Stvar koja će vam najviše ukazati na to da li je kilometraža vraćanja jeste stanje enterijera vozila.  Enterijer ne sme da bude pohaban i da ukazuje na dugotrajno voženje ako je kilometraža mala. Ako primetite da je volan oguljen, da su dugmići na kontrlonoj tabli izlizani, da su papučice gasa, kočnice i kvačila izlizane i da su sedišta pohabana i dotrajala, onda je to jasan znak da je automobil koji gledate prešao dosta kilometara i da mu je kilometraža Korigovana.

Ako gledate automobile na kojima je kilometraža dosta mala (oko 50.000 kilometara), to znači da bi na tom automobilu trebalo  da se nalaze fabrički delovi,a to možete proveriti u ovlašćenom servisu. Ako vidite da su delovi na automobilu menjani, onda to znači da je automobil prešao više od 100 hiljada i da je na njemu rađen veliki servis.

Ipak, ništa od ovoga vam neće pomoći da primetite male korekcije na kilometraži koje mogu da variraju i do 50.000 kilometara, tako da obavezno dobro proverite automobil sa pouzdanim majstorom pre nego što ga kupite.

Foto: Allstate

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group