Kako izlgeda najočuvaniji Renault 5 Turbo 2 na svetu

Više slika

Više slika

Koliko biste vi novca potrošili za automobil vaših snova?

Pa, ako je to mašina koja je, kako se ispostavilo, veoma cenjena među kolekcionarima godinama unazad i dolazi u vidu Renault 5 Turbo 2 modela, onda verovatno čitavo bogatstvo, koje novi kupac itekako izdvojio za ovu posebnu jedinicu, aukcijski prodatu za 95.000 €. 

Automobil je pre pet godina poslednji put otišao pod čekić u Parizu, 8. februara i predstavljao je klasičan Renault model sa samo 5.964 pređena kilometra na odometru. On sadrži poseduje motor sa četiri cilindra i 1,4 litara zapremine, ispraćen Bosch K-Jetronic mehaničkim ubrizgavanjem goriva i Garrett T3 turbo punjaćem, dok svojih 158 ks šalje na zadnju osovinu.

Ova jedinica podržana je modifikovanom šasijom modela Renault 5 i dizajnirana od strane Marša Dešampa, uz pomoć Bertonovog poznatog stručnjaka Marčela Gandinija, čoveka koji stoji iz Lamborghini Miura projekta, uz nadzor tadašnjeg glavnokomandujućeg potpredsednika kompanije Renault, Žana Teramosija.

Ova serija automobila je bila veoma popularna u Francuskoj i proizvedeno je 1.888 jedinica originalnog Turbo modela i gotovo 3.200 Turbo 2 automobila, koji su na tržište stigli sa jedinstvenim enterijerima i nekolicvinom dodataka koje nisu bile prisutne u originalnoj verziji.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group