Kako da zaštitite automobil od krađe

Lopova je sve više, pa su vaši metalni ljubimci glavna meta...

Sigurni smo da znate onaj osećaj kad noću ne možete da spavate, jer niste sigurni ko se sve mota oko vašeg vozila. Automobil, kakav god da je, meta je za lopove, jer oni najčešće te automobile rasture pa prodaju njihove delove za novac.

Muškarci često postavljaju pitanje, koji je najbolji način zaštite automobila. Mi smo olučili da vam damo odgovor na to pitanje i da vam predstavimo metode koje su pokazale najviše uspeha.

1. Alarm

Alarm je broj jedan u zaštiti od lopova iz razloga što pravi buku i tako tera lopove. Alarm privlači pažnju i tako ne dozvoljava lopovima da se dugo zadržavaju kod automobila.

2. Blokada delova automobila

Ovo su zaštite koje su se pokazale veoma korisnim. Lopovi nemaju vremena da mnogo ostanu kod ukradenog automobila, a ovakva način zaštite ih sprečava da nešto brzo urade. Kandže koje fiksiraju volan, menjač ili papučice su savršeni primer, jer sprečavaju lopova da odveze vaš automobil.

3. Satelitsko praćenje

Ovo je veoma dobar način zaštite automobila i može poslužiti kao sekundarna zaštita koja će vam pružiti dodatnu sigurnost. Pomoću satelitskog praćenja, preko vašeg mobilnog uređaja uvek ćete znati gde se vaš automobil nalazi.

4. Prekid struje

Čak i kada ubacite ključ u bravu, automobil se neće upaliti ako nema struje. Ovo se najbolje postiže ugradnjom prekidača koji gasi pumpu za gorivo i tako sprečava dovod goriva do motora. Motor vergla ali se ne pali, i lopov misli da je automobil u kvaru pa ga napušta. Ako želite ovaj sistem zaštite, posetite proverene majstore koji to rade i koji će vam ugraditi prekidač koji neće biti na vidnom mestu.

5. Graviranje stakla

Ako na staklo ugravirate broj šasije, budite sigurni da ga lopoovi neće krasti. Zamena svih stakala na automobilu je prilično skup poduhvat pa im se to nikako neće isplatiti i oni će vrlo brzo odustati od pokušaja krađe.

Foto:Car From Japan

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group