Kako da sprečite zamagljivanje automobilskih stakala


Ništa nije gore od zamagljenog automobila iz kojeg jedva uspevate nešto da vidite...

Kada stigne zima, a sa njom i hladniji dani, dolazi do dobro poznatog zamagljivanja stakala sa kojima se svi vozači svakodnevno bore. Iako se stakla mogu odmagliti tako što ćete upaliti klimu u automobilu, to ponekad može da potraje, a vozači koji žure često voze za zamagljenim staklima i tako rizikuju da ugroze svoj i nečiji drugi život.

Zato je vrlo važno da vaša stakla budu savršeno providna kada sednete za volan. Iako mnogi ovaj problem rešavaju jelenskom krpom i tako skidaju maglu sa staklenih površina, mi vam nudimo mnogo bolje rešenje.

Zamagljenost stakala se javlja zbog velike vlage koja se akumulira unutar vašeg vozila. Ta vlaga se pojavjuje na staklu u vidu pare i tako smanjuje vašu vidljivost. Kad upalite klimu, vlaga se smanjuje i zamgaljenost nestaje. Dakle,sve što treba da uradite jeste da smanjite vlagu u automobilu i vaša stakla će biti providna. Naravno, pitanje je kako to uraditi.

Pa, verovali ili ne, sve što vam je potrebno jeste mačiji posip. Kristali koji služe za mačiji posip imaju neverovatnu upijajuću moć i eliminišu vlagu, čak i iz vazduha. Zato je dovoljno da mačiji posip i sipate u čarapu, i da čarapu stavite u vaš automobil. Videćete da ćete posle nekoliko dana imati mnogu manju zamagljenost, koja će se kasnije potpuno izgubiti.

Pogledajte video klip, pokušajte ovaj trik pa nam recite da li vam je pomoglo.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group