Kako da popravite probušeni auspuh koji pravi buku

Ovo je muka velikog broja vozača...

Čitav izduvni sistem vašeg automobila je pod konstatnim visokim tepmeraturama i zbog toga je normalno da posle nekoliko godina metalni delovi na auspuhu propadnu i počnu da propuštaju izduvne gasove tamo gde ne trebaju. Ovo može biti loše iz nekoliko razloga. Prva stvar, kada je auspuh probušen, buka koja se stvara može biti nepodnošljiva, drugo, izduvni gasovi koji izlaze nisu dovoljno pročišćeni što znači da tako više zagađujete okolinu i treće, izduvni gasovi iz probušenog auspuha mogu doći unutar vaše kabine što može biti smrtonosno.

Zato je vrlo važno da locirate probušeni auspuh i da ga popravite. Iako mnogi misle da se to može uraditi samo varenjem i majstorskim zanatom, to ne mora uvek biti slučaj. Osim ako izduvna cev nije potpuno prekinuta i odvojena, onda to možete popraviti sami.

Prvo šta treba da uradite jeste da stavite usisivač na cev auspuha i da upalite duvanje, a ne usisavanje. Tako ćete stvoriti kontra pritisak koji će vam pokazati gde su rupe na vašem auspuhu. Sve što dalje trebate da uradite jeste da uzmete vodu pomešanu sa sapunicom i da isprskate vaš izduvni sistem. Gde god da se pojave mehurući je znak da je tu rupa i da tu izduvni gasovi beže.

Kada to uradite, onda je vreme da te rupe zakrpite, a to možete uraditi na mnogo načina. Za sitne i male rupe možete koristiti različite smese tečnog metala koje se stvrnu i koje posle mogu da izdrže visoke temperature vlagu i so. Ako imate veću rupu na izduvnoj cevi ispod kola ili na loncu onda možete koristiti trake za izolaciju auspuha ili posebne metalne šarke kojima ćete prekriti rupu.

Youtuber ChrisFix nam je to lepo objasnio u svom klipu pa zato pogledajte kako on to majstorski radi i kako sa lakoćom popravlja oštećene auspuhe i izduvne grane.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group