Kako otvoriti haubu koja ne želi da sarađuje

Ako imate automobil sa zaglavljenom haubom, mi imamo rešenje za vas...

Nije retkost da se hauba na automobilu zaglavi. Uzroci ovog mogu biti razni, ali je rezultat uvek isti – iznervirani i besni vlasnici. Dakle, kako otvoriti zaglavljenu haubu? To nije toliko teško kao što mislite. Kao i sva vrata, i hauba ima malu bravu koja funkcioniše na sledeći način.

Kada se hauba spusti, brava zaključava kaubu. Sajla je povezana sa bravom i vodi do ručice ispod volana koja je povlači i tako otvara bravu i oslobađa haubu. Kada se hauba zaglavi, najčešči problem jeste otkačena sajla koja više nije u dodiru sa bravom pa je ne otvara. Dakle, morate na neki drugi način otvoriti bravu, ali kako.

Youtuber ChrisFix nam je pokazao jednostavan način. On je uzeo dugačak pajser i legao ispod automobila. Baterijskom lampom je potražio bravu koja ne radi i kada ju je locirao ubacio je pajser u nju i jednostavno je otvorio. Kasnije je samo stavio novu sajlu za otvaranje i njegova hauba bila je kao nova.

Pogledajte kako je on to uradio.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group