Kako da oslobodite auto koji se zaglavio u snegu

Izaći iz snega automobilom nije lak posao...

Zimske gume su neophodne kada je sneg po putu i bez njih se teško možete kretati po snegu. Međutim, ponekad ni zimske gume nisu dovoljne da nas izvuku iz dubokog snega i često se dešava da automobili ostanu zaglavljeni u snegu. Tada bi trebalo da stavite lance i da se tako izbavite, ali šta raditi ako lance nemate.

Ovakvo zaglavljivanje se najčešće dešava u ulicama i parking mestima koja se ne čiste i koja nisu u blizini glavnih ulica.Zato smo odlučili da vam damo nekoliko saveta koji će vam pomoći da izađete iz dubokog snega.

Prvo što treba da uradite je da probate tehniku „prva-rikverc“. Ako vaši točkovi počnu da se okreću u mestu, prestanite da dajete gas. Tako ćete samo zagrejati sneg i istopiti ga, što znači da će se automobil još više ukopati u sneg.  Sve što treba da uradite jeste da vozite malo unapred, malo u rikverc i da taj postupak ponovite više puta. Tako ćete razgaziti i utabati sneg ispod točkova, i na kraju samo treba da uhvatite blag zalet i lako ćete se iskobeljati iz snega.

Ako to ne pomogne i ako je sneg previše dubok, pokušajte da gume oslobodite od viška snega i da ispod guma stavite vaše patosnice. Tako ćete povećati trenje ispod točkova i vaš auto će moći lakše da se pokrene u snegu.

Pogledajte video klip:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group