Kako da odšrafite gumu koja je "zapekla"

Koliko puta vam se desilo da nikako ne možete da skinete točak koji se probušio...

Alat koji obično imamo u kolima nije dovoljan za odvrtanje šrtafova na točkovima koji znaju da budu prilično stegnuti. Mehaničari prilikom šrafljenja točkova koriste hidraulične šrafilice koje znaju dosta jako da ih pričvrste tako da korišćenjem najveće sile koju posedujete nekada nećete uspeti da odvijete ove šrafove. Takođe, taloženjem prljavštine i stvaranjem naslaga od rđe, šraf može da "zapekne", pa ovaj posao može podtati još teži.

Međutim, postoji način koji će vam pomoći da sa lakoćem odvrnete sve šrafove. Sve što treba da uradite jeste da napravite dovoljno veliku polugu, a fizika će odraditi svoje. Što je veća poluga, to je vaša sila odvrtanja veća, a  pošto je kjluč koji dobijate u setovima za menjanje guma mali, onda je potrebno da na njega nadovežete još nešto što će vam pomoći.

Ove dodatke možete kupiti u različitim auto radnjama, ali možete iskoristiti i običnu šuplju metalnu cev koju ćete jednostavno staviti preko ključa za odvrtanje i odvrnuti šrafove.

Foto:Matt Castrucci Mazda

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group