Kako da najbrže odmaglite automobil bez brisanja

Zamagljeni prozori su najveći neprijatelj svih vozača...

Nekoliko puta smo pisali o tome kako da sprečite magljenje prozora i da u tom zadatku koristite penu za brijanje ili mačiji posip kako biste smanjili vlagu u vozilu, ali ako do magle već dođe, kako je se onda rešiti.

Pre nego što vam otkrijemo rešenje, potrebno je da shvatite zašto do zamagljivanja dolazi. U vašem automobilu, sakuplja se vlaga, jer je auto zatvoren, kada je napolju vazuh hladan, a u automobilu topliji i vlažan vazduh, stvara se kondenzacija na staklima koja stvar vlagu i maglu.

Dakle, sve što treba da uradite jeste da osušite stakla. Mnogi to rade tako što krpom brišu vlagu, ali to dovodi do stvaranja kapljica vode, kao i do ponovnog zamagljivanja malo kasnije.

Ono što treba da uradite jeste da dobro osušite vaš automobil od vlažnog vazduha.

To ćete uraditi tako što ćete upaliti klimu na najjače duvanje i usmeriti ga ka staklu. Namestite na topao vazduh kako bi se stakla što brže osušila. Ako imate slabu klimu, onda otvorite prozore i pustite da se unutrašnji vazduh zameni sa spoljašnjim. To će dovesti do odmagljivanja.

Ako želite da vidite kako da sprečite zamagljivanjme u budućnosti onda posetite OVAJ LINK.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group