Kako da dezinfikujete enterijer vašeg automobila

Mnogi zaboravljaju da se i naša vozila mogu čistiti i da ona mogu biti prenosilac korona virusa...

Istraživanja su pokazala da je dovoljno da jedna zaražena osoba kroči u vaše vozilo i da virus u vašem automobilu može preživeti danima, što je dovoljno da se veliki broj ljudi zarazi. Korona virus dugo ostaje na površinama kao što su metal, a takođe se zadržava na koži, platnu i plastici. Svi ti materijali, prisutni su u enterijerima naših vozila pa je zato jako bitno da ih dobro dezinfikujemo.

Mesta koja su u automobilu najprljavija su kvake, volan, menjač, držači za čaše, kontrolna tabla, radio, multimedija centar i držači za ruke. Ovo su mesta koja svakodnevno morate čistiti, kao biste osigurali da je vaše vozilo čisto.

Ono gde mnogi greše jeste da vozila dezinfikuju tako što koriste preparate za čišćenje. Novi preparati čiste i sklanjaju prljavštinu i fleke, ali ne ubijaju bakterije. Zato je važno da koristite proizvode sa visokom koncentracijom alkohola kako biste bakterije ubili.

Najbolji načijn da to u automobilu uradite, jeste da koristite posebne antibakterijske vlažne maramice koje imaju veću koncentraciju alkohola i da prebrišete sve kritične zone. Kada to uradite lagano možete preći i čitav enterijer, pa čak i sedišta i tako osigurati da je vaš auto potpuno čist i bezbedan.

Pogledajte video klip koji će vam pokazati kako to rade profesionalci koji se bave čišćenjem automobila.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group