Kada ste ispred svog vremena vaši modeli ne zastarevaju

Pre nego što je kompanija Koenigsegg startovala sa kreiranjem hiperautomobila nalik Regera i Jesko modelima, bazni model u njenom opsegu predstavljala je CCX varijanta...

Ovoga puta, jedan poseban CCX nalazi se u prodaji i trenutno traži novi dom. Ovaj CCX koji je predstavljen dolazi kao model iz 2008. godine, finiširan metalik crnom bojom. Uprkos tome što je stariji od jedne decenije, automobil je vožen nešto manje od 2.500 kilometara, a prema dileru luksuznih egzotika, brendu Marshall Goldman, on je samo jedan od svega 29 primeraka koji su proizvedeni ikada. Zbog njegove retkosti, egzotičnosti i popularnosti mesta koje zauzima u atuomobilskoj industriji, ova jedinica dolazi sa cenom od "svega" 1.259.900 dolara.

Za snagu ovog Koenigsegg CCX modela zadužen je 4,7 litara veliki V8 motor, duplog superpunjenja, zaslužan za stvaranje moćnih 806 ks i 916+ Nm obrtnog momenta. Uparen sa ovim motorom dolazi šestostepeni manualni menjač koji sve obrtaje prenosi na zadnju osovinu. Predivna luksuzna mašina razvija stotku iz mesta za menje od tri sekunde i dostiže maksimalnu brzinu od 395 km/h.

Prodajna lista potvrđuje da je ovaj model nedavno potpuno servisiran, tačnije jula meseca 2019. godine, od kada je vožen svega 32,1 kilometar. Kao u slučaju svih Koenigsegg modela, CCX linijom dominira upotreba lakih ugljeničnih vlakana, ali to ne znači da mu nedostaju luksuzne karakteristike. Zapravo, enterijer ove serije poseduje segmente obložene kvalitetnom kožom i alkantarom. Automobil takođe dolazi i sa protivpožarnim aparatom, što je savršeno za sve vlasnike koji žele svoj dan na trkačkoj stazi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group