Kada ste poslednji put servisirali klima uređaj na vašem vozilu?

Kao i svaki deo na vašem automobilu i klima uređaj treba da se redovno servisira...

Pošto nije neophodan deo automobila koji pokreće motor i druge bitne komponente, klima uređaj se često zapostavalja na automobilu,sve do onog trenutka kada se skroz pokvari. Prvi znaci da vašoj klimi treba servis jeste da vazduh nije dovoljno hladan i da joj treba puno vremena da rashladi vaš auto.

Unutrašnjost automobila nije mnogo prostran, pa bi tolika površina trebala da se ohladi za kratak period, ali ako se to ne dešava, ona je to znak da je vašoj klimi potreban servis.

Servis podrazumeva čišćenje,kao i zamenu filtera, ali najbitnija stvar je dopuna freona. Freon je gas koji hladi i koji omogućava da se hladan vazduh ubacuje u vaš auotmobil. Ako nema freona, sve što ćete dobijati je vruć, spoljašnji vazduh koji ste mogli da dobijete i otvaranjem prozora.

Iako postoje mnogobrojni klima servisi koji će vam servisirati klimu i tako joj produžiti rok, mi smo odlučili da vam pokažemo ovaj video klip. Na ovom video klipu ćete videti sve potrebne informacije koje će vam omogućiti da vašu klimu sami dopunite.

Pogledajte klip i sve će vam biti jasno. Za slučaj da niste shvatili kako se ovo radi, onda je najbolje da odete kod najbližeg majstora koji će to uraditi za vas. Bitno je samo da na jednom godišnje proveravate i servisirate vašu klimu kako biste uvek imali hladan vazduh u automobilu.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group