Još jedan Tesla Model 3 u plamenu

Električni automobili imaju svoje prednosti, ali kada u obzir uzmemo sve ono čemu smo mogli da posvedočimo poslednjih meseci, slobodno možemo reći i veliki broj mana...

Jedan Tesla Model 3 je već eksplodirao u podzemnom parkingu šangajske stambene zgrade početkom ove godine. Kineski mediji inicijalno su izvestili javnost da je automobil spontano planuo na parking mestu, ali ni jedna slika, ili video oštećenog automobila nisu se pojavili na mrežama. Iako su kineske agencije javile da je automobil planuo iznebuha, sam od sebe, kompanija Tesla izašla je sa potpuno drugačijim objašnjenjem.

U izjavi prosleđenoj nacionalnim frekfencijama u Kini, zvaničnici brenda Tesla izneli su da njihova preliminarna istraga u slučaju ovog automobila sugeriše na to da je nešto udarilo u donji deo šasije, tim putem oštetivši njegovu bateriju.

Ostaje potpuno nejasno koliko je zapravo oštećenje Model 3 pretrpeo udarcem, ali kako CNBC naglašava, niko nije povređen u plamenu, što je ipak najvažnije. Kineski proizvođač baterija, kompanija Contemporary Amperex Technology (CATL), ogradila se izjavom u kojoj stoji da ona nije kreirala pakovanje baterija za sporni automobil.

Bilo je dosta slučajeva požara koji uključuju Tesla modele u prethodnih pola decenije, od kojih se najgori dogodio 19.04.2019. godine, takođe u Šangaju.

U poslednjepomenutom slučaju, Tesla Model S spontano se zapalio na parkingu, dok je celokupan događaj uhvaćen sigurnosnim kamerama. Muskovo osoblje brzo je izašlo na lice mesta i počelo istragu incidenta, potvrdivši da je došlo do kvara na jednom baterijskom modulu, smeštenom na prednjem delu vozila.

Ni u tom incidentu, na svu sreću, niko nije povređen, iako je automobil pretrpeo maksimalnu štetu. Svega nekoliko meseci kasnije, drugi Tesla Model 3 uništen je u Kini, ovoga puta u gradu Hangdžou, ali je nedugo zatim popravljen u lokalnoj limarskoj radionici.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group