Još jedan prelepi unikat kompanije Pagani

Više slika

Više slika

Italijanski Pagani udružio je snage sa kompanijom Lapo Elkann kako bi kreirao još jednu bravuru svoje linije Huayra - model Lampo, što na italijanskom jeziku nije Lambo, već Svetlost...

Kreiran je posebno za Garage Italia Customs i inspirisan Fiat Turbina Concept automobilom iz 1954. godine, koji je posedovao besprekornu liveriju u dva tona crvene boje sa dodatkom bele i turbo punjenja. Ali, iako poseduje sličnu šaru kao on, najnoviji Pagani nije opremljen turbinama.

Ispod predivne crvene nijanse, nalazi se primetno karbonska karoserija, a to nije sve, jer je Pagani Huayra Lampo postao domaćin dodatnim komponentama, kreiranim od identičnih ultra-laganih materijala koji su pozajmljeni sa modela Huayra BC. Nova zver takođe poseduje i daleko veće usisnike vazduha na prednjoj strani.

Ostale veoma zapažene detalje možemo primetiti na različitim delovima eksterijera, uključujući i kočiona klešta, dok besprekorno dizajniran enterijer poseduje elegantnu braon kožu, koja je ručno štavljena i kreirana od strane zanatskih umetnika kompanije iz Torina. Putnička kabina poseduje i otvorene aluminijumske anodizovane, bronzane i karbonske detalje kako bi svoju temu dizajna održala fluidnom.

Nikakve dodatne modifikacije nisu primenjene na šestolitarskoj V12 jedinici razvijenoj u pogonu Mercedes-AMG, koja je i dalje dobra za 730 ks i 1.000 Nm obrtnog momenta, mada, moramo priznati da bi automobil bio za dlaku moćniji kada bi bio opremljen jedinicom sa 790 ks iz modela Huayra BC.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group