Još jedan Chevrolet Bolt nestao u plamenu

Još jedan vlasnik Chevrolet Bolt modela je na teži način saznao da je poruka kompanije GM da vlasnici parkiraju svoje električne modele napolju, a ne u garažama, predstavljala upozorenje koje se ne sme zanemariti...

Trinaestog septembra, vatrogasno odeljenje i hitna služba Okruga Čiroki, postavili su fotografije požara koji se rasplamsao nakon što je model 2019 Chevrolet Bolt iznenada planuo. Prema postu na jednom od naloga, vlasnici su postali svesni vatre nakon što im se aktivirao alarm unutar kuće.

Oni su napustili svoj dom kako bi otkrili da je garaža ispunjena dimom koji deluje kao da kulja iz njihovog Bolt automobila, koji je na kraju isteran iz garaže, ali je do tada već pretrpeo nepopravljivu štetu. "Vatrogasci su radili naporno kako bi održali vatru pod kontrolom i sprečili njeno širenje ka kući, koja se nalazi odmah do garaže", izjavio je Riki Kolet, šef vatrogasnog bataljona.

Na svu sreću, šteta deluje kao da je uglavnom zadržana u okvirima garaže, dok nikakve povrede nisu prijavljene, ali je drugo vozilo koje se nalazilo u garaži, 2017 Dodge Ram, takođe oštećen.

Svaka nova Chevrolet Bolt linija nalazi se pod nekim od dva povlačenja, od kojih se poslednje dogodilo prošle godine, sa požarima nastalim kao rezultat defektnih baterijskih modula. Delovalo je da je problem rešen, ali se on ponovo pojavio krajem avgusta, navodeći GM da organizuje drugo tržišno povlačenje i zaustavljanje proizvodnje Bolt EV i Bolt EUV modela, dok njihov dobavljač LG Chem ne otkrije izvore problema i uzročnike ovih požara.

Stručnjaci sugerišu da će ova povlačenja linija koštati GM preko jedne milijarde dolara i sam tajming ne može biti gori, jer je kompanija već krenula u svoje elektrifikacijske pohode sa brendovima kao što su GMC i Cadillac, obećavajući velike stvari u bliskoj budućnosti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group