Jeep tvrdi da su priključni hibridi neizbežni

Više slika

Više slika

Direktor kompanije Jeep, Majk Manlij, naglasio je da su priključni hibridni sistemi Wrangler modela neizbežni u skorijoj budućnosti…

Na sajmu automobila u Los Anđelesu, Los Angeles Auto Show, ovaj proizvođač potvrdio je da će nova generacija modela Wrangler biti ponuđena sa priključnim hibrid sistemom početkom sledeće decenije.

Sudeću prema Manliju, elektrifikovana verzija popularnog modela uvek je predstavljala keca u rukavu poslednje njegove varijante, a kako je potvrdio, dodavanje ovakvog pogonskog sklopa oduvek predstavlja budući scenario koji ni ova kompanija ne može izbeći.

"Elektrifikacija je u planovima našeg brenda i nikako je nećemo isključiti. Očigledno je da su se naši inžinjeri fokusirali na poboljšanje efikasnosti potrošnje goriva i prednosti koje priključni hibridi poseduju, ali takođe, zbog načina na koji moramo kontrolisati snagu i obrtni momenat, moramo prvenstveno poboljšati njegove mogućnosti", rekao je Manlij.

Direktor nije želeo da otkrije nešto više vezano za ovaj pogonski sklop, pa čak ni to da li postoji mogućnost da on deli određene komponente sa postavke Chrysler Pacifica Hybrid modela.

"Postoje određeni problemi na koje moramo obratiti pažnju kada uzimamo ovakve stvari u obzir. Pakovanja baterija su najvažniji od svih i to ne samo zbog toga što moramo osigurati da budu kompaktne i moćne."

"Zapravo, za vozilo kao što je Wrangler, mi takođe želimo da budemo potpuno sigurni i da održimo njegov balans. Kada smo radili na ovoj platformi, mi smo želeli da osiguramo sve buduće nadogradnje, što je postalo veoma važno obeležje modela Wrangler", dodao je Manlij.  

Od svog lansiranja, novi Wrangler će biti dostupan sa Pentastar V6 motorom zapremine 3,6 litara, FCA grupacije, koji proizvodi 285 ks i 353 Nm obrtnog momenta, ali i dvolitarskom jedinicom sa turbo punjenjem i četiri cilindra u ravni, dobrom za 268 ks i 400 Nm obrtnog momenta. Pre nego što pomenuti hibrid nastupi na tržištu, svim kupcima će postati dostupan i trolitarski dizel motor koji će biti dodat opsegu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group