Jedva voženi Vanquish Zagato vredan svake pare

Više slika

Više slika

Pre dve godine, Aston Martin je lansirao jedan od najlepših koncepata koje smo ikada videli - Vanquish Zagato...

Ograničena verzija superautomobila predstavljena je prvi put na Concorso d’Eleganza Villa d’Este događaju, na jezeru Komo, u Italiji.

Britanski proizvođač kreirao je samo 99 jedinica ove ulično legalne verzije koncepta, u liniji koja je prodata u nekoliko sati. Sada se jedna jedinica ovog automobila na eBay-u pojavila sa cenom od milion dolara.

Kada je Aston Martin najavio ovu liniju, nije ni objavio cene koje će 99 kupaca morati da izdvoje za svoje primerke. Dodatno, pošto je ovo kupe, radi poređenja moramo napomenuti da je Volante pre oko mesec dana prodat za 1,5 miliona dolara, što znači da je ova cena mnogo manja.

Ispod besprekorne karoserije od ugljeničnih vlakana, ovaj automobil poseduje identičnu šasiju i pogon kao i regularni Vanquish. Ovo znači da snaga dolazi iz istog V12 modela smeštenog u GT varijantu. Dok globalni primerci poseduju 600 ks, specifikacije za američko tržište zaustavljene su na 576 ks. Ovo je svakako delikatna snaga i više nego adekvatna, ali je daleko od krema sveta superautomobila, koji su takođe i značajno pristupačniji. Ali i pored toga, Aston Martin tvrdi da njegov Vanquish Zagato razvija stotku iz mesta za svega 3,5 sekundi.

Sa svojim ubitačnim izgledom i neverovatnim performansama, Vanquish Zagato predstavlja veoma retku zverku, ali on je daleko više od običnog lepotana. Ovo vozilo predstavlja deo dugogodišnje saradnje britanskog brenda i italijanske dizajnerske kuće Zagato. Dva brenda sarađuju gotovo pet decenija, tako da automobil koji vidite predstavlja važan deo istorije.

Milion dolara, što je nešto više od 810.000 evra, predstavlja ogroman novac, ali zapravo nije loša cena za ono što imućni kupac dobija. Sa svega 26 milja na odometru ova jedinica predstavlja 79. od ukupnog broja linije, što ga čini izuzetno retkim na svetu, a kamoli, na njegovom tržitšu.    

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group