Jedna gospođa u Grčkoj dobila kaznu za parkiranje veću od 6,6 miliona evra

Jedna žena iz Grčke dobila je verovatno najveću kaznu na svetu svih vremena, kada joj je ostrvska policijska služba Rodosa zatražila da plati 6.648.444 evra za prekršaj vezan za parkiranje...

Incident je pre nekoliko dana zvanično obelodanjen putem lokalne medijske kuće Rodiaki. Kako su novinari naveli, ova višemilionska kazna ženi je uručena prošlog juna, a kada je otvorila kovertu i videla cifru ona se umalo onesvestila.

Sudeći prema izveštaju, žena je smatrala da se radi o visokih 6.648 evra, ali je to i dalje bio masivni šok za nju, jer je minimalna zarada u Grčkoj 713 evra. Međutim, kada je shvatila da se ovde radi o astronomskoj i višemilionskoj cifri, ona je shvatila da ovo ipak ne može biti ništa više od greške.

Sledećeg dana, žena je posetila policijsko odeljenje kako bi ’platila kaznu’. Tamo je pokazala kaznu koju dobila zaposlenom i izjavila da će, pošto neće biti u mogućnosti da plati kreditnom karticom, morati da im da ovu sumu u kešu. Ova šala koju je iznela odnosi se na to da sve kazne preko sto evra u Grčkoj moraju biti plaćene karticom. Kao što možemo zamisliti, zaposleni u stanici su bili potpuno zabezeknuti cifrom koja je napisana na papiru. Radnik na šalteru je odmah krenuo da potvrđuje ženi kako se ovde radi o grešci objašnjavajući da ništa ne može koštati 6,6 miliona evra.

Iako zvaničnici ostrva nemaju nikakvu ideju o tome kako je ova kazna završila u ženinom sandučetu, deluje da je vrelo Grčko leto definitivno udarilo u glavu nekom policijskom službeniku na Rodosu, predivnom ostrvu, trenutno prepunom posetilaca sa svih strana sveta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group