Jedini preživeli Ford GT40 Roadster

Više slika

Više slika

Nekoliko je automobila ikoničnije od originalnog Ford GT40 modela, koji je osvajao titule 66. i 67. godine, ali i 68 i 69. na trkama 24 Hours Le Mans...

U pokušaju Henrija Forda da preuzme slavu kompanije Ferrari, kreirano je 12 Ford GT40 prototipova, koji su izgrađeni kao savršena trkačka formula.

Od ovog ukupnog boja, izgrađeno je šest GT40 Roadster jedinica, a od tih šest primeraka preživeo je samo ovaj origialni koji vidite u galeriji. Sada, ova ljuta mašina traga za novim domom.

Listovano na prodaji kompanije Classic Driver, ovo Ford vozilo je bilo u rukama Kena Majlsa, Kerola Šelbija i Džima Klarka, na trkama koje uključuju Laguna Seca, Sebring i Daytona, u ulozi test razvojnog automobila.

Za razliku od ostalih 11 GT40 prototip modela, ovaj nije bio uništen ili modifikovan na bilo koji način. Radi poređenja, ostalih pet Roadster automobila opremljeno je krovnim panelima, što ih čini zaista unikatnim.

Za sada nije objavljena cena ovoog modela, ali ne bismo se iznenadili da promeni ruke za sedmocifrenu cifru, ili osmocifrenu, ko zna.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group