Jedan od najređih i najskupljih Ferrari automobila svih vremena

Više slika

Više slika

Kada govorimo o novijim generacijama automobila, posebno super, hiper i svih sportskih modela, moramo priznati da se njihove cene ne odnose na obične smrtnike...

Audi, Mercedes - posebno Maybach, ali i AMG - BMW i mnogi drugi proizvođači, na tržište izbacuju modele koji daleko prevazilaze cifre od 100.000 evra. Međutim, kada se radi o superautomobilima određenih proizvođača, tu govorimo o cenama modela koje prelaze jedan, pa čak i nekoliko miliona evra.

Suočimo se sa surovom činjenicom: većina nas nikada neće posedovati Ferrari. Nov, korišćen, ali posebno ne jedan od najekskluzivnijih, kao što je Sergio. Sa druge strane, svim ljudima koji poseduju dovoljno sredstava, pruža se prilika da u svoju garažu uvedu jedan od njih, koji dolazi sa cenom od pet miliona dolara.

Serio, za sve one koji se ne sećaju, originalno je predstavljen kao koncept automobil 2013. godine i u čast preminulom Serđu Pininfarini, čija kompanija nosi njegovo porodično ime.

Nekoliko godina kasnije, ili nekoliko godina ranije, Pininfarina je stvorio proizvodnu verziju baziranu na modelu 458 Speciale, ali je automobil ponuđen u veoma ograničenom broju. Šest u celini, da budemo precizniji, a svaki od automobila ponuđen je jedino odabranoj grupi vernih kupaca. Tri jedinice su završile u Severnoj Americi, jedna u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, jedan model u Japanu, a poslednji u Švajcarskoj.

Automobil koji vidite u galeriji jeste ovaj poslednji, kreiran specijalno po evropskim specifikacijama u žutoj i crnoj kombinaciji, a svoj debi imao je na sajmu automobila u Ženevi 2015. godine. Sa samo 117,5 km na satu, jasno je da je vožen veoma sporadično, ako je uopšte. Veoma retki Ferrari roadster listovan je na JamesEdition i internacionalnoj aukciji u Holandiji sa početnom cenom od 4,3 miliona evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group