Jedan od najlepših sportaka svih vremena

Više slika

Više slika

Originalni Acura NSX model definitivno ne poseduje snagu sa kojom dolazi trenutna Civic Type R generacija, ali ne postoji nikakva sumnja da je ova ikona automobilske industrije jedna od najlepših sportskih mašina svih vremena...

Model koji vidite u našoj galeriji trenutno se nalazi na aukcijskoj prodaji i predstavlja NSX-T jedinicu iz 1998. godine, sa posebnim krovnim panelom u targa stilu, koji je moguće ukloniti. Lista aukcijske kuće otkriva da je ova neprikosnovena japanska mašina vožena svega 33.800 kilometara i ponuđena je u Teksasu sa originalnom literaturom proizvođača, nalepnicom na prozoru, prodajnim fakturama, čistim izveštajem oštećenja i kalifornijskim tablicama.

Eksterijer ovog NSX-T modela finiširan je Formula Red bojom, što ga prema podacima proizvođača čini jednim od svega 55 primeraka u ovoj nijansi kreiranih za 1998. godinu. Automobil je postavljen na aluminijumske točkove, koji mere 16 i 17 inča napred/pozadi, opremljene Kumho Ecsta XS gumama od 215/45 napred i 245/40 na zadnjem delu.

Snaga ovog prelepog modela dolazi iz 3,2 litara velikog V6 motora sa unutrašnjim sagorevanjem, VTEC varijabilnim tajmingom ventila i podignutom elektronskom kontrolom koja je snagu zaokružila na 290 ks i 345 Nm obrtnog momenta, u fabričkom izdanju. Ovj agregat uparen je sa šestostepenom manualnom transmisijom, koja pokreće zadnju osovinu putem Torse diferencijala ograničenog proklizavanja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group