Jaguar juri rekord Nirnburgringa XE SV Project 8 modelom

Više slika

Više slika

Jaguar se pomalo bez ikakvog iznenađenja odlučio da pokuša obaranje rekorda kruga modela sa četvoro vrata na Nirnburgringu, sa svojim XE SV Project 8 automobilom...

Cilj ovog modela sa pogonom na svim točkovima i 600 ks, jeste da pobedi kompaniju Alfa Romeo i njen model Giulia Quadrifoglio, koji je okrenuo poznati nemački krug za 7 minuta i 32 sekunde.

Britanski brend je već sa svojim razvojnim vozačima testirao XE SV Project 8 model na trkačkoj stazi, jer jer Jaguar itekako želi taj rekord u svojim rukama pre nego što prvi automobil bude bio isporučen kupcu.

Jaguar XE SV Project 8 predstavlja drugo posebno vozilo i kreaciju odseka za specijalne operacije (SVO), nakon kreiranja F-Type Proyect 7 i biće strogo ograničen na 300 jedinica širom sveta, sa oko šezdeset njih koji će biti isporučeni preko okeana u Sjedinjene Američke Države.

U poređenju sa regularnim XE modelom, Jaguar je svom odeljenju za kreiranje modela performansi udelio veoma važan zadatak redizajniranja njegove šasije i karoserije, kako bi novi automobil mogao da dostigne njihove ciljeve. Krajnji rezultat predstavlja automobil koji deli samo svoja prednja vrata i krov sa regularnim, proizvodnim modelom.

Moćni petolitarski motor sa osam ventila, kanališe 600 ks na sva četiri točka putem osmostepenog ZF automatskog menjača, dok iz sedišta britanskog proizvođača tvrde da XE SV Project 8 predstavlja njihov model sa najboljim ubrzanjem i da mu je za sprint do sto kilometara na čas potrebno svega 3,3 sekunde.

Veoma je očigledno da je ovaj Jaguar nešto potpuno drugačije od salon modela performansi slične veličine, nalik modelima BMW M3 i Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, tako da će biti veoma interesantno videti ga u akciji u Nirnburgu, i to koliko je ovaj model zapravo u mogućnosti da ide brže od njih.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group