Jaguar F-Pace, ili Porsche Macan

Pre ovogodišnjeg sajma u Frankfurtu, najagilniji premijum kompakt SUV je bio bez sumnje Porsche Macan...

 

Da li se nešto promenilo? Pre nego što pokušamo da odgovorimo na ovo pitanje, pogledajmo šta je Jaguar uradio. Što se tiče stila i izgleda ovog automobila, sigurno je da je javnost sa odobravanjem dočkala ovaj model. 

Ako analiziramo detaljnije dizajn, bez greške je u pitanju Jaguar, što je jasno po prednjoj masci, zadnjim svetlima i profuilu, iako smo do sada imali prilike da viđamo drugačije tipove vozila iz Jaguara. 

Zbog agresivnog i dinamičkog izlgeda, F-Pace može da bude vaš izbor ako se odlučite da ne uzmete Macan i uzmete nešto drugo. BMW X3 ne izgleda ni blizu sportski kao Macan, X4 je prelazni model, a Audi Q5, nekako nije idealno rešenje. Mercedes GLC sa druge strane je suviše elegantan u poređenju sa ovim modelima. 

Kupci modela kao što je Porsche Macan, nisu previše zainteresovani u snage motora koje su ispod 250PS. F-Pace je namenjen široj publici, što znači da možete da se odlučite i za model sa 177ks, iz 2.0 motora.

Sa jedne strane imamo Jaguar F-PAce 35t AWD V6 S/C AWD sa 340ks i 450Nm obrtnog momenta. Kada ubrazava po ravnoj liniji, može da dostigne 100km/h za 5,8 sekundi, uz pomoć osmostepenog automatskog prenosa. 

Macan S verzija dolazi sa 340PS i 460Nm iz V6 motora, koji je veoma zabavan za vožnju. Ubrzava od 0 do 100km/h za 5,4 sekunde, što je skoro pola sekunde brže od Jaguara. 

F-Pace ima nešto dužu osnovu i veći gepek, barem na papiru, a potrošnja je ugrubo ista kao kod Macana. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group