Izvanredna reakcija vozača vozila u pratnji novca tokom pokušaja pljačke

Neverovatni snimak iz unutrašnjosti blindiranog četvorotočkaša u Južnoj Africi uhvatio je momenat kada je vozač pokušavao da se izvuče iz pokušaja pljačke novca u pratnji...

Akcija počinje sa pucnjavom koja se može čuti sa spoljne strane, uključujući i poslednji metak koji je pogodio neprobojno staklo sa vozačeve strane. Umesto da se uspaniči, vozač je krenuo u adrenalinski pir i deluje da je odmah zakucao svoj terenac u jedno od vozila u pljački.

Kako se snimak nastavlja možemo videti vozača kako pravi brojne manevre kako bi pobegao od lopova, uključujući i nekoliko U skretanja. Kako je nastavljao da se udaljava sa lica mesta, moguće je čuti još nekoliko metaka kako udaraju u eksterijer Toyota Land Cruiser modela.

I ovoga puta, uprkos tome što su životi njega i njegovog kolege bili ugroženi, vozač zadržava svoju hladnokrvnosti i radi tačno ono što je potrebno učiniti kako bi se sprečila pljačka. U jednom delu, on govori svom suvozaču da pripremi pušku i samo nekoliko sekundi nakon toga možemo ga videti kako usmerava svoje vozilo u stranu belog pikap modela.

Lokalni mediji izveštavaju da se incident dogodio u Pretoriji i da je vozač koji se nalazio za volanom Leo Prinslo, bivši član specijalne jedinice južnoafričke policije, odeljenja za pregovore sa otmičarima, oslobađanje talaca i protivterorističke organizacije. Ovo u potpunosti objašnjava zašto je iskusni i dobro istrenirani čovek reagovao na ovako neobično promišljen način.

"U utorak 22. aprila, grupa muškaraca pokušala je da opljačka vozilo u pratnji novca na N4 putu u Pretoriji", izjavio je prvi čovek za odnose sa javnošću Južnoafričke Policije. "Osumnjičeni su ispalili nekoliko metaka na blindirano vozilo u pokušaju da ga zaustave tokom brze potere. Vozač CIT vozila uspevao je da izbegne pljačkaše neko vreme, ali se kasnije zaustavio kako bi ih sačekao. Pljačkaši nisu uspeli da uzmu novac, ali ni jedno hapšenje do sada nije izvršeno."

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group