Iznajmljenim BMW-om opljačkao banku kako bi kupio BMW

Jedan Teksašanin iskoristio je iznajmljeni model iz BMW predstavništva kako bi opljačkao banku, nakon čega je na istom mestu pokušao da kupi sebi jedan automobil ukradenim novcem...

Sudeći prema sudskoj dokumentaciji, Erik Dion Voren, star pedeset godina, bio je u procesu finalizacije kupovine BMW modela tokom leta 2019. godine, kada je otišao u banku, prišao šalteru i na njegov pult spustio torbu iz jednog restorana brze hrane, zajedno sa porukom na kojoj je pisalo: "Ovo je pljačka, pokušajte da me prevarite i umrećete. Želim 10.000 dolara u apoenima od pedeset i sto, imate minut da sve završite ili ću vas ubiti".

Nakon što je činovniku pokazao poruku, Voren je izvadio nešto što je ličilo na pištolj izjavivši: "Ne šalim se, želim samo pedesetice i stotke". Radnik u banci predao je čoveku novac, koji je uključivao i nekoliko novčanica od dvadeset dolara sa markiranim serijskim brojevima. "Ne pritiskajte bilo kakve dugmiće", izjavio je Voren, pre nego što je napustio banku sa nekoliko hiljada dolara.

Po rečima državnog tužioca, Voren je priznao da se odvezao vozilom pozajmljenim iz jednog BMW predstavništva, dok se prodajni proces njegovog crnog modela nemačkog brenda ne finalizira. Čovek se vratio u BMW predstavništvo petnaest minuta nakon pljačke, počevši polako da raspolaže nelegalno stečenim novcem ukradenim iz banke, odnevši depozit od tri hiljade dolara u finansije.

Neko je pozvao predstavništvo nemačkog brenda kako bi prijavio pljačku i proverio vozilo dok je Voren još bio u procesu kupovine svog modela, ali su radnici vrlo brzo povezali kockice i shvatili o čemu se radi. Upravnik predstavništva odmah je shvatio da je njegovo vozilo bilo korišćeno tokom pljačke banke i obavestio policiju.  

Voren je uhapšen sa 5.086 dolara u kešu. Serijski brojevi novčanica poklapali su se sa onima koji su uzeti iz banke, prema navodima vlasti. Pripadnici zakona takođe su otkrili prefarbani vazdušni pištolj koji podseća na pravi, na oko tri metra udaljen od njegovog vlasnika u vreme hapšenja. Detektivi su kasnije uporedili rukopis ovog čoveka sa porukom koju je ostavio pljačkaš, što je kasnije dovelo do zvaničnog hapšenja. Voren se izjasnio krivim za pljačku banke u avgustu prošle godine, dok ga je teksaški sud devetog marta ove godine osudio na maksimalnu zatvorsku kaznu za ovakvo delo u trajanju od dvadeset godina.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group