Hyundai želi da pusti leteće automobile u promet do 2028. godine

Hyundai Motor Company sarađuje sa Incheon International Airport Corp (IIAC), kako bi ubrzao razvoj urbane mobilnosti (UAM) i započeo probne letove što je pre moguće.

Ove kompanije žele da komercijalizuju gradsku vazdušnu mobilnost do 2028. godine. Hyundai je na CES 2020 sajmu  predstavio svoje prvo vazdušno koncept vozilo sa tehnologijom eVTOL. Ono što eVTOL označava je „Električno vertikalno poletanje i sletanje“, što je neophodno kako bi se gradska vazdušna putovanja ostvarila.

Cilj kreiranja letećih vozila je jasan. Ovakva vrsta transporta rasteretiće puteve, smanjiće gužve i generalno učiniti javni prevoz boljim i lakšim. U planu je da u početku ovakva vozila, odnosno letelice, budu namenjene samo za javnost, a kasnije je u planu kreiranje i leteće Taksi službe.

Ako se unapređenje tehnologije ovako nastavi, to znači da ćemo uskoro dobiti i prve leteće autobuse, što znači da odlazak na posao nikada neće biti bolji, niti brži.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group