Honda S2000 iz 2002. definitivno predstavlja automobil snova

Više slika

Više slika

Veoma lep i savršeno očuvan model S2000 kompanije Honda trenutno se nalazi na prodaji i deluje kao san svakog ljubitelja automobila japanskog brenda...

Uprkos tome što je star 15 godina, ovaj S2000 do sada je posedovao svega jednog vlasnika i dobio je svega 798 kilometara na odometru, što ga čini S2000 modelom sa najmanjom kilometražom na svetu.

Eksterijer ovog ikoničnog dvosed sportskog modela kompanije Honda, ofarban je New Formula Red bojom, dok je njegov enterijer prekriven crnim kožnim sedištima i plastikom. Kao što se može očekivati, eksterijer i enterijer modela izgledaju kao potpuno novi, a čak je i motor oslobođen bilo kakve prljavštine i prašine.

Dok ovaj S2000 predstavlja jednu od najpoželjnijih generacija AP1 modela, ispod njegove haube nalazi se dvolitarski motor sa četiri cilindra i unutrašnjim sagorevanjem, koji ugrubo poseduje oko 240 ks i 218 Nm obrtnog momenta koji se šalju na zadnju osovinu sportskog automobila. Ovaj pogonski sklop takođe poseduje veoma lepih 9.000 motornih rotacija u minuti, a pre nego što je Ferrari 458 Italia izašao na tržište, posedovao je najbolji izlazni rejting za proizvotni motor sa unutrašnjim sagorevanjem na svetu.

Imajući u vidu savršeno stanje ovog primerka, cena od 37.995 dolara veoma je razumljiva, a veća je za oko 3.000 od novog Civic Type R modela.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group