Honda napravila filter za vazduh koji ubija viruse

Zbog situacije sa korona virusom, mnoge automobilske kompanije su počele da smišljaju načine da se izbore sa pandemijom...

Honda je razvila novu „masku“ za vazdušne filtere koju upoređuje sa zaštitnom maskom koju nosite na licu. Kurumask, ili maska za automobil, filtriraće 99,8% virusa u vazduhu za 15 minuta.

Tokom testiranja koje je vršila Honda, vazdušni filter opremljen Kurumaskom uklonio je 99,8% kapljica virusa koji su cirkulirali u vazduhu za 15 minuta, a njih 99,9% otklonio je za 24 sata.

„Želimo da se vozači osećaju sigurno i udobno čak i kada drže prozore automobila zatvorenim po hladnom vremenu“, rekao je Takaharu Ečigo, koji je bio zadužen za razvoj filtera.

Kurumask zaista deluje kao maska, jer se jednostavno može staviti na filter kabine i, prema Hondi,  u prodaji će se naći za godinu dana. Kuramask koristi mikroskopske šiljke na svojoj površini da uhvati i ošteti viruse koji prolaze kroz nju.

Iz Honde su takođe dodali da će Kuramask moći da se stavi i na filtere drugih vozila, pa ćete moći da se zaštitite od virusa, čak i ako niste vozač Honda automobila.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group