Henrik Fisker napustio Fisker Automotive

Kao što miševi napuštaju brod koji tone, tako je Henrik Fisker napustio Fisker Automotive, kompaniju koja stoji iza jednog od najlepših, ali i najkontroverznijih hibridnih automobila današnjice. Suosnivač, čelni čovek i dizajner Fiskerovih automobila, napustio je brend koji nosi njegovo ime zbog mimoilaženja u razmišljanju unutar kompanije…

To je naravno službena verzija priče, a koja je ona stvarna verovatno nikad nećemo saznati. Brend koji poslednjih pola godine nije proizveo nijedan automobil već je duže na vagi da poklekne... Jedan od glavnih znakova definitivno je odlazak Henrika Fiskera, bivšeg BMW-ovog dizajnera koji je bio duša ovog malog auto brenda.

Problemi po Fisker dugi su kao i njegovo postojanje. Manjak novca, propast dobavljača baterija i još 300 uništenih automobila u uraganu Sandy, samo su deo onoga što je polako uništavalo Fisker.

Odlazak Fiskera definitivno neće dobro odjeknuti kod onih koji bi trebalo da kupuju njegove automobile i čisto sumnjamo da će to pomoći ovom brendu da ponovo stane na svoje noge. Šta će, nakon njegovog odlaska, biti sa kompanijom Fisker Automotive, i u kom će smeru ona krenuti tek ćemo videti.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group