Gulfstream predstavio novi biznis džet

Gulfstream Aerospace kompanija upravo je predstavila svoj najnoviji biznis džet, Gulfstream G600, tokom internacionalnog aeromitinga u Parizu…

Najnovija igračka za milijardere skoro je završila sve testove, što je ujedno finalna faza pre FAA odobrenja, a planirano je da će početkom idućeg tromesečja dobiti svoje finalne sertifikate. “I sertifikacija i ulazak na tržište su odmah iza ugla. Rigor i disciplina našeg novog razvojnog programa su neverovatni”, kaže Mark Burns, predsednik kompanije.

Kabina koja meri 2.1 metar u širini i skoro četrnaest metara u dužini ima tri odvojena prostora, uz deo za odmor posade. Ona može primiti do devetnaest putnika, a za devet putnika može ponuditi prostor za spavanje. Kupci mogu odabrati podove od bambusa ili ručno tkane tepihe, kao i brojne boje i dezene za tapacirung.

Avion poseduje Gulfstream Cabin Management System koji kontroliše osvetljenje, zastore, temperaturu i opcije zabave preko touchscreen panela. Četrnaest velikih prozora čini kabinu zaista prozračnom, čemu dodatno pomaže sistem koji upumpava svež vazduh na svaka dva minuta.

Gulfstream G600 ima maksimalni raspon od 6500 nautičkih milja, dok sa osam putnika može razviti brzinu od Mach 0.85. Ipak, maksimalna brzina ovog modela je Mach 0.9, sa kojom može preći 5500 nautičkih milja. G600 je već oborio jedanaest rekorda – a može leteti od Hong Konga do Beča ili od Pariza do Los Anđelesa bez zaustavljanja.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group